translation follows soon

Onze band Boeije uit Rotterdam-Zuid maakt Nederlandstalige gitaarmuziek. Onze muziek past, met een beetje goeie wil, in de traditie van bands als Bettie Serveert, Gorki en Sparklehorse. De teksten zijn vaak autobiografisch en een tikje ongepolijst en gaan over thema’s als geloof en twijfel; de lichtheid en de zwaarte van het bestaan; opgroeien in de Zeeuwse polder, op de grenzen – en vaak eroverheen – van de Bible Belt.

Vorig jaar brachten we onze eerste EP uit. Op cassette, omdat dat dé geluidsdrager van onze jeugd is (althans voor de meesten van ons), maar voor het luistergemak is hij uitgebracht met downloadcode. De opnames zijn gemaakt in Katzwijm Studio in Voorhout, onder begeleiding van Floyd Raynor.

Op de EP staan drie tracks. Het autobiografische ‘Tekortkomingen’  gaat over de onvoorwaardelijke en soms blinde liefde van kinderen voor hun ouders. Leadzanger Boeije zingt in het nummer over het – in zijn ogen – onvermijdelijke moment waarop kinderen zich realiseren dat ook hun ouders niet volmaakt zijn

De tweede track ‘Sluit mijn beide ogen’ is een bewerking van het bekende slaapliedje ‘Ik ga slapen ik ben moe’. Rienko Boeije maakte een nieuw arrangement met samples en soundscapes voor het lied na het overlijden van zijn moeder, die het liedje in zijn jeugd altijd voor het slapengaan voor hem zong. 

De titeltrack ‘Drie lange dagen’ is het sluitstuk van de tape, waarin alle frustratie over een afbrokkelend geloof en het wegvallen van zekerheden zich een weg naar buiten banen in een apotheose van gitaargeweld.

Luister hier

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0